2018 - vårt första hela år på marknaden

Uppdaterad: 10 jan 2019

Det var det här året som man kan kalla för det första skarpa året för både företaget och produkten. Fokus under 2017 var främst att utveckla och verifiera både plattform och affärsmodell och eftersom utfallet från det året var så positivt valde vi att satsa ännu hårdare under 2018.


Året började med den positiva nyheten att vi blev antagna till Connects program för startups, Språngbrädan, som går ut på att förbereda nystartade företag inför mötet med investerare. Vi fick värdefull coachning och många praktiska tips som definitivt har hjälpt oss under året och som även har fungerat som en stabil grund för det fortsatta företagsbyggandet. Ett stort tack till Connect och vår utmärkta coach Johannes!


En sak som tidigt blev väldigt tydlig var att Digital Visual Management var något som framförallt stora företag och offentliga verksamheter hade letat efter länge. Exempelvis valde bland annat Volvo, Spendrups, HK Scan och det kommunala fastighetsbolaget Drakfastigheter i Sundsvall att köra igång.


Ett av våra större projekt som startade under året är hos Volvo Bil i Göteborg. Företaget är ett helägt dotterbolag till Volvo Cars och deras verksamhet går ut på att hantera försäljning och service av förmånsbilar och tjänstebilar till anställda inom Volvo Cars och AB Volvo. Det kanske låter som en liten verksamhet men företaget har en omsättning på över 6 miljarder kr.

Projektet hos Volvo Bil har varit fantastisk roligt, utvecklande och utmanande. Arbetet har mynnat ut i många nya funktioner i plattformen och dessa är tillgängliga för alla våra kunder. Det är ju detta som är det fina med moln-tjänster: all ny funktionalitet är omedelbart tillgänglig för alla.


Vi har också sett att MEVISIO kan användas till så mycket mer än bara Lean-tavlor. Hos våra kunder hittar man tillämpningsområden som CRM, projektledning och kompetensmappning. Ett speciellt omnämnande förtjänar Folktandvården i Laholm inom Region Halland. De använder MEVISIO för schemaläggning med många specialanpassade funktioner som förenklar administrationen. Inte ens vi själva hade kunnat föreställa oss på hur många sätt vår flexibla plattform kan användas. Utan alla förträffliga idéer och förslag från våra kunder hade vi inte haft en så bra produkt!


Sammantaget kan man säga att MEVISIO under 2018 har börjat komma in i scaleup-fasen som handlar om att skala upp verksamhetens och produktens kapacitet. En viktig del i det arbetet har varit att utveckla samarbetet med våra partners. Under året har Office Management, Virtual Manufacturing och C2U Group gjort stora framsteg och kommit igång bra och skaffat sig gedigen kunskap om möjligheterna med plattformen.


Det var med extra mycket glädje och stolthet som vi innan sommaren kunde välkomna Ida till gänget. Ida kom snabbt in i rollen som projektledare och har under hösten hanterat leveranserna till några av våra viktigaste kunder på ett ypperligt sätt!


Vi har från start haft som ambition att satsa på den internationella marknaden. En del kanske tycker att man först bör lägga några år på att etablera sig fullt ut på sin hemma-marknad innan man tar steget ut i världen. Som vi ser det så är snarare på den internationella marknaden vi hör hemma och då är det ju lika bra att lära sig den från början!


På denna front har vi haft ett samarbete med Business Sweden genom programmet Fast Track Germany och med Enterprise Europe Network via ALMI i Jönköping. Resultatet av denna satsning kommer vi kunna se under 2019 eftersom det har lett fram till flera pågående dialoger med stora kunder och partners i Tyskland.


För andra året skänker MEVISIO en julgåva motsvarande 10 kr per kundtavla till en verksamhet som ligger oss varmt om hjärtat. I år är det Kodcentrum - en organisation som introducerar barn till programmering. Förhoppningsvis vill några av dessa barn jobba med oss i framtiden. Eller kanske starta sina egna företag.


Det är med stort självförtroende och förhoppning som vi med detta i ryggen ser fram emot ett mycket spännande 2019!

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright 2020 MEVISIO AB