Mevisio deltog på Hannover Industry Fair

Mevisio presenterade den digitala plattformen för visualisering och teamwork på världens största industrimässa den 1 till 5 april 2019 i Hannover. Vi var en del av den svenska paviljongen i samband med att Sverige var officiellt partnerland för mässan. 

Sverige var mässans officiella partnerland och på Mevisio är vi extra glada att vara med i den svenska representationen. Paviljongen bestod av flera företag och organisationer, och under parollen "Sweden Co-Lab" fanns olika demo med utvalda svenska innovationer. Vår demo tillsammans med SkyMaker och NYLI Metrology hette Smart Control & Quality.

 

Demon följde arbetsflödet från kunderna som beställer delar online i en app till den slutliga inspektionen för kvalitet. Fokus var det automatiska arbetsflödet och kvalitetskontrollen med utvinning av partiklar i spolskåpet och analys i ett automatiserat mikroskop samt slutligen en visualisering av resultatet:

  1. SkyMaker - Presenterad digitala verktyg för massanpassning som tar bort förberedelse / bearbetningssteg mellan kunden och tillverkning av en order. Programvaran möjliggör små-serieproduktion till konkurrenskraftiga priser med hjälp av CAD direkt i e-handeln.

  2. Mevisio - Presenterade en digital "Whiteboard" med interaktiv visualisering av nyckelprocesser och aktiviteter, som enkelt används för högsta ledningen eller för de mindre teamen under sina dagliga produktionsmöten.

  3. NYLI - Demonterade sin produktlösning ParticleView för extraktion och analys av partiklar på kritiska fordonsdelar.

Syftet med denna demonstration var att sätta varje företags produkt i ett intressant sammanhang. 

 

Eftersom det är en mässa för industrin presenterade vi främst våra lösningar för Lean produktion, såsom daglig styrning, SQCDP-tavlor, Kaizen-tavlor, 5S-tavlor och dashboards för KPI-uppföljning. 

null

Bakom kulisserna, byggandet av den svenska paviljongen

 

Få uppdateringar via e-post

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Mevisio.