Som en digital whiteboardtavla - fast bättre

Whiteboarden är ofta arbetsplatsens mittpunkt. Den är det första man ser när man kommer in på morgonmötet och det är här som hela den dagliga verksamheten visualiseras och planeras. Många företag upplever dock whiteboardtavlan som onödigt tidskrävande och visuellt tråkig. 

Att man ofta måste man vara på plats långt innan mötet startar för att förbereda tavlan genom att sudda bort kladd, skriva ut papper och liknande  utgör också ett störande moment - Din tid är värd mer än så. 

Lösningen heter digitalisering 

Våra tavlor är precis som vanliga whiteboards - fast mycket bättre. Informationen blir tydligare och mer visuellt tilltalande. En annan positiv aspekt är att all information sparas. Så att den kan återanvändas och delas mellan olika skärmar när det behövs. Med digitala whiteboardtavlor får ni också möjligheten att använda er av live uppdaterad data för att skapa tabeller och analyser, vilket ökar mötenas effektivitet avsevärt. Läs mer om dagliga pulsmöten här.

Så för att sammanfatta, med Mevisio kan ni göra allt ni gör i nuläget och mycket mer. Vi lever i en digitaliserad värld med oändliga möjligheter. Så varför ska ni sköta era morgonmöten på samma sätt som på 90-talet. Du skulle inte arbeta på en 30 år gammal dator eller hur?

Som en stor surfplatta

Många av våra tavlor är egentligen stora touchskärmar vilket kanske låter som en onödig lyxfinnés, men lita på oss det är värt det. Till att börja med ökar användarvänligheten. Tavlan känns som en stor surfplatta vilket minskar tröskeln för att få  personalen att använda den. Här kan du läsa mer om fördelarna med visuell styrning.

Mötena bli också mer intressanta för deltagarna om mötesledaren interagerar med tavlan istället för att stå stelt fastnaglad vid mus och tangentbord. Sist men inte minst ser det också häftigt ut, vem har inte sett Tom Cruise i filmen Minority Report och tänkt att att det ser häftigt ut att hantera information med en stor touchskärm?

Hur stor skärm behöver jag?

Hur stor touchskärm du behöver beror främst på hur många personer som kommer att delta i möten vid skärmen - och på hur många timmar per dag den kommer att användas. Mevisio rekommenderar följande:

- 5 personer: 65-tum

- 10 personer: 75-tum

- 20 personer eller fler: 86-tum eller en projektor. Vid den här storleken kan touch-funktionen vara onödig.

Ni behöver InGlas touch-teknik eller bättre.

Ultra HD/4K-upplösning. Om en inbyggd webbläsare används, se till att kontrollera den tillgängliga upplösningen. Du kanske behöver en extern dator för det.

Webbläsare baserade på tekniken Chromium som inte är äldre än 2 år, som Google Chrome, Firefox eller den senaste versionen av Microsoft Edge.

Fem enkla steg för att komma igång med digitaliseringen 

  • Involvera hela verksamheten i implementeringsfasen. Informera internt om varför ni satsar på att digitalisera och hur tidplanen ser ut. På så sätt ökar ni både engagemanget och förståelsen för arbetet.
  • Starta småskaligt och sprid sedan de digitala verktygen i verksamheten successivt. Detta gör det lättare att utvärdera resultaten och förkortar även uppstartsfasen. 
  • Var tydliga med vilka mål ni har med digitaliseringen, tydliga mål gör det lätt att mäta resultaten. 
  • Bygg rätt team för övergången. Det handlar inte bara om att implementera tekniken. Övergången har många steg, till exempel strategiplanering, implementering, övergångshantering och stöd efter övergången. 
  • Lär din personal att använda de digitala verktygen. Har de förståelse för produkten och förstår hur de kommer gynnas av den kommer övergången att gå friktionsfritt.
Här kan du läsa mer om hur du kommer igång snabbt med Mevisio.

More Like This